Het onderwijsprogramma van de opleiding Elektrotechniek bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. In de eerste twee jaar van de opleiding wordt een gedegen basis Elektrotechniek aangeboden. Deze basis is landelijk vastgelegd in de BoKS Elektrotechniek.
Na deze twee jaar hebben studenten meer sturing op het verloop van de studie: het kiezen van een kwalificerende minor, een vrije keuze in een tweede minor, een stageplek en afstudeerplek.
Op verschillende momenten in de studie is samenwerking met de student mogelijk:
Project Ingenieursbureau
In het tweede jaar doen studenten een project in tweetallen. Studiebelasting circa 200 uur per student. Kenmerken:
- Elektronica ontwerpen
- Printontwerp (Altium)
- Programmeren (C++)
Minor Embedded & Wireless Systems
In deze minor ontwikkelt een tweetal studenten een embedded systeem. Studiebelasting circa 200 uur per student. Kenmerken:
- Elektronica ontwerpen
- Printontwerp (Altium)
- Programmeren (C++)
- Real time systems
- Draadloze communicatie
Minor Electrical Energy Engineer
In deze minor voert een tweetal studenten een onderzoek uit naar een energietechnisch vraagstuk. Studiebelasting circa 200 uur per student. Kenmerken:
- Netontwerp
- Kabelberekeningen
Minor Industrial Automation & Robotics
In deze multidisciplinaire minor werken studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en ICT samen met studenten die via het exchange programma de minor volgen aan een project binnen de industriële automatisering. Studiebelasting circa 280 uur per student. Kenmerken:
- PLC programmeren (TIA Portal, structured text)
- Robot programmeren (ABB, Robot studio, RAPID)
- Machine vision (Halcon)
- Production Technology
Stage en Afstuderen
Hierin voert een student individueel een project uit bij een bedrijf gedurende 20 weken. In het geval van afstuderen vindt hier bovendien de borging van het eindniveau plaats.
Interesse?
Heeft u interesse om een opdracht aan te bieden voor één van bovengenoemde projecten dan kunt u via onderstaande link een opdracht plaatsen.